S.K. Remember

 

PA3FRF   Wim Groene

De keren dat ik contact had met Wim zullen de afgelopen 3 jaar enkele tientallen zijn geweest. Via de zender s’middags een praatje. Op vrijdagmorgen bij Dirk supermarkt in Sliedrecht waar hij altijd om 08.00 uur voor de deur stond, en de keren dat ik bij hem over de vloer kwam als hij een technisch probleem met het een of ander had. En die ene keer dat hij met mij mee ging naar de Parallelweg naar het clubgebouw naast de IJsclub van de Veron A12. Prachtig vond hij dat. Wim ken ik nog uit de 27MC tijd, heel lang geleden Greet, dat was uit de tijd van Henk van Wijngaarden, en natuurlijk heb ik in die tijd ook jouw moeder ontmoet, die met haar Belgische accent plezant was om aan te horen. Afgelopen dinsdag kwam ik bij de visboer aan het Peulenplein, het was niet zo druk, en toen kwam het te praat over Jaap van der Vlies, dat hij zo snel weg was. Toen vertelde ik dat ik nog een zendmaatje verloren was, waarna de visboer zei:, die man met dat baardje en met het spijkerjasje. Ook daar was hij bekend. Ik ben blij dat we verschillende keren contact gehad hebben na elkaar vele jaren uit het oog verloren te zijn geweest. Ik kan begrijpen dat het moeilijk is om zijn profiel van FB af te gaan halen, en wens je, en allen die je lief zijn daar veel sterkte mee. We zullen Wim niet vergeten.

 

PA3BMC  Jaap van der Vlies

Jaap van der Vlies ken ik al heel lang,  in mijn jeugd ging hij met mijn overbuurmeisje en is daar later ook mee getrouwd. Daarna zijn we elkaar 50 jaar kwijtgeraakt tot we elkaar weer tegen kwamen op de frequentie. Ook via de FB groep Oud Hardinxveld-Giessendam hadden we regelmatig contact over diverse onderwerpen. Ook de gesprekken op de frequentie, de gezamelijke interesse in schepen en bootjes leidden tot interessante gesprekken. Jaap was niet altijd de gemakkelijkste en kwam nog wel eens direct uit de hoek, wat niet door iedereen werd gewaardeerd. Maar hij had niet altijd ongelijk met zijn beweringen. De keren dat we gelijk bij de visboer stonden om een visje te kopen waren altijd heel gezellig. Hij heeft het ondanks alles niet kunnen winnen van zijn ziekte, en naar dat ik hoorde dat het weer wat beter ging was het toch snel afgelopen. We herinneren Jaap als een goede vriend, en zullen hem niet vergeten.

 

PA3BRP  Wim Koppelaar

Van de familie kreeg ik het bericht dat Wim Koppelaar PA3BRP is overleden. Een vriend en groot man is van ons heengegaan die heel veel betekend heeft voor de amateurwereld. Als leraar wist hij samen met zijn vrouw Adrie veel amateurs aan hun vergunning te helpen. Ook voor het CW gedeelte was hij voor velen een fantastische leraar. Als vriend was het altijd gezellig om daar over de vloer te komen. Als je een klusje had gedaan was men altijd heel erg dankbaar voor de hulp. Zelf kon hij het niet meer, het werd moeilijk mede door de zuurstof waar hij via een lange slang op aangesloten was. En ook was het op een winteravond altijd gezellig keuvelen aan de grote tafel in huis. De gesprekken met Jaap PA3BMC welke over van alles en nog wat gingen op de duplexfrequentie waren altijd prachtig om naar te luisteren. Twee weken voor zijn overlijden was ik er nog op een middag, hij was hevig geïnteresseerd in de gehouden examens welke ik hem  nog kon bezorgen. We verliezen aan Wim een goede vriend en hij blijft in onze harten voortleven.

 

PD9RF Lau Tuijnman

Lau heb ik persoonlijk nooit ontmoet. Hij was een radiovriend welke ik kende voor hij zijn machtiging gehaald had. Op Teamspeak en via FaceBook hadden wij regelmatig berichtjes heen en weer. Hoe gelukkig was hij toen hij zijn N machtiging gehaald had, en nauwelijks kon wachten om een verbinding met Nederland te maken, waarna ik ook een van de eersten was die een verbinding met hem maakte. Op 40 meter en via Echolink was er regelmatig contact en Lau was iedere zondag aanwezig in de Ronde van Gorkum en luisterde daar mee via Teamspeak, hij plaatste zijn  berichtjes in de stream , en keek uit naar het moment dat hij ook door een aansluiting met Echolink van uit Tsjechië op 145.350 MHz mee zou kunnen praten.

Helaas heeft dat niet zo kunnen zijn.

Op 13 december ontvingen wij van Miranda het volgende bericht

Met droefheid melden wij dat Lau een zwaar hart infarct heeft gekregen en ondanks dat Romano en ikzelf en later zowel de politie als 5 ambulance medewerkers de daarop volgende 55 minuten onze uiterste best gedaan hebben hem te reanimeren en bij te brengen is dat helaas niet meer gelukt.

Dinsdag 12 december 2017 is Lau helaas overleden.

Op 27 december hebben we met een delegatie van Veron A16 de rouwdienst bijgewoond in Nijkerk en afscheid genomen van Lau. Het was een indrukwekkende dienst met een hoog RF gehalte waar wij enorm trots op zijn. Mooie woorden werden gesproken en zijn leven werd in een slideshow aan ons vertoond. We herinneren Lau als een fijne vriend en wensen Miranda en Romano alle sterkte toe om dit verlies te dragen.

Silent Key  Lau Tuijnman
329RF002  OK/PD9RF

R.I.P.

We zullen je niet vergeten.

 

 

In memoriam Ernie Maas  PD0ECD

Op 15-04-2018 overleed Ernie Maas PD0ECD na een langdurige strijd tegen zijn ziekte waar hij het uiteindelijk tegen af heeft moeten leggen. Na de verkoop van zijn bedrijf ging het hard bergafwaarts met zijn gezondheid en heeft hij helaas niet lang meer mogen genieten van zijn rust.

Ernie was een van de mannen van de oude stempel, hij haalde zijn N licentie vele jaren geleden. In de tijd dat hij nog werkzaam was en hij naar Brabant reed kon je hem soms horen op de stadsrepeater van Gorinchem.  In de afgelopen jaren zijn we verschillende keren gezamenlijk met hem naar de dag van de Radio Amateur geweest, en de laatste keer in 2016 ook nog naar de radiovlooienmarkt in Rosmalen. Na enige tijd was hij ook toen al lichamelijk uitgeput dat hij niet meer in staat was om naar huis te rijden. We hebben wel altijd vreselijk gelachen om zijn verhalen die hij vertelde uit de tijd dat hij zijn vliegbrevet had.  Wij herinneren ons Ernie als een vriend met een groot gevoel voor humor, en zullen hem niet vergeten.