S.K. Remember

 

PA3FRF   Wim Groene

De keren dat ik contact had met Wim zullen de afgelopen 3 jaar enkele tientallen zijn geweest. Via de zender s’middags een praatje. Op vrijdagmorgen bij Dirk supermarkt in Sliedrecht waar hij altijd om 08.00 uur voor de deur stond, en de keren dat ik bij hem over de vloer kwam als hij een technisch probleem met het een of ander had. En die ene keer dat hij met mij mee ging naar de Parallelweg naar het clubgebouw naast de IJsclub van de Veron A12. Prachtig vond hij dat. Wim ken ik nog uit de 27MC tijd, heel lang geleden Greet, dat was uit de tijd van Henk van Wijngaarden, en natuurlijk heb ik in die tijd ook jouw moeder ontmoet, die met haar Belgische accent plezant was om aan te horen. Afgelopen dinsdag kwam ik bij de visboer aan het Peulenplein, het was niet zo druk, en toen kwam het te praat over Jaap van der Vlies, dat hij zo snel weg was. Toen vertelde ik dat ik nog een zendmaatje verloren was, waarna de visboer zei:, die man met dat baardje en met het spijkerjasje. Ook daar was hij bekend. Ik ben blij dat we verschillende keren contact gehad hebben na elkaar vele jaren uit het oog verloren te zijn geweest. Ik kan begrijpen dat het moeilijk is om zijn profiel van FB af te gaan halen, en wens je, en allen die je lief zijn daar veel sterkte mee. We zullen Wim niet vergeten.

 

PA3BMC  Jaap van der Vlies

Jaap van der Vlies ken ik al heel lang,  in mijn jeugd ging hij met mijn overbuurmeisje en is daar later ook mee getrouwd. Daarna zijn we elkaar 50 jaar kwijtgeraakt tot we elkaar weer tegen kwamen op de frequentie. Ook via de FB groep Oud Hardinxveld-Giessendam hadden we regelmatig contact over diverse onderwerpen. Ook de gesprekken op de frequentie, de gezamelijke interesse in schepen en bootjes leidden tot interessante gesprekken. Jaap was niet altijd de gemakkelijkste en kwam nog wel eens direct uit de hoek, wat niet door iedereen werd gewaardeerd. Maar hij had niet altijd ongelijk met zijn beweringen. De keren dat we gelijk bij de visboer stonden om een visje te kopen waren altijd heel gezellig. Hij heeft het ondanks alles niet kunnen winnen van zijn ziekte, en naar dat ik hoorde dat het weer wat beter ging was het toch snel afgelopen. We herinneren Jaap als een goede vriend, en zullen hem niet vergeten.

 

PA3BRP  Wim Koppelaar

Van de familie kreeg ik het bericht dat Wim Koppelaar PA3BRP is overleden. Een vriend en groot man is van ons heengegaan die heel veel betekend heeft voor de amateurwereld. Als leraar wist hij samen met zijn vrouw Adrie veel amateurs aan hun vergunning te helpen. Ook voor het CW gedeelte was hij voor velen een fantastische leraar. Als vriend was het altijd gezellig om daar over de vloer te komen. Als je een klusje had gedaan was men altijd heel erg dankbaar voor de hulp. Zelf kon hij het niet meer, het werd moeilijk mede door de zuurstof waar hij via een lange slang op aangesloten was. En ook was het op een winteravond altijd gezellig keuvelen aan de grote tafel in huis. De gesprekken met Jaap PA3BMC welke over van alles en nog wat gingen op de duplexfrequentie waren altijd prachtig om naar te luisteren. Twee weken voor zijn overlijden was ik er nog op een middag, hij was hevig geïnteresseerd in de gehouden examens welke ik hem  nog kon bezorgen. We verliezen aan Wim een goede vriend en hij blijft in onze harten voortleven.