De Willem programmer

Er werd dus uitgekeken naar een andere programmer die deze mogelijkheid wel had. En weer kwam ik bij Aliexpress terecht bij de zogenaamde Willem Programmer. Dit is een printplaat vol met elektronica en moet aangesloten worden met gebruik van een DB25 connector op de LPT poort. Als besturingsprogramma gebruik ik Windows XP met daarbij het programma WP als software voor de programmer. Op het eerste gezicht ziet het er ingewikkeld uit, want naast de DB25 aansluiting zit er ook nog een USB connector op de print. Daarnaast ook nog een aansluiting voor 12V. Ook blijken diverse jumperinstellingen te worden gemaakt voor de diverse eproms.

Verder zitten er 12 dipswitches op de print , welke na het kiezen van de te programmeren eprom in een bepaalde stand moeten worden gezet. Dit geldt ook voor de jumpers op de print. Deze instellingen worden deels getoond in het scherm bij het programmeerprogramma.

Hieronder een foto van de print, en later zal ik delen daarvan met de bijbehorende instellingen voor de diverse eproms laten zien.