Digitale zaken, DMR portofoon

Ook heeft het digitale radioverkeer een heel netwerk in de amateurband. Daar dit mijn interesse had gekregen in de tijd dat ik bij de brandweer het C2000 had zien komen maar daar altijd sceptisch tegenover gestaan had, begaf ik mij met de koop van een TYT MD380op deze digitale snelweg. Helaas moet ik constateren dat in de tijd van het gebruik van C2000 ik het al helemaal niets vond. Hetzelfde geldt voor DMR, geef mij maar gewoon analoge portofoons, dat werkt altijd en heeft geen problemen met bezette sloten , wel of niet werken en Donald Duck geluiden in de audio. Wel is het leuk om experimenten te doen op de DMR kanalen en je zo een mening te vormen over deze digitale snelweg.

Bij de aanschaf van een Yaesu FTM100D zat daar ook de digitale modus C4FM in en ook Wires-X wat mooie mogelijkheden biedt en naar mijn idee beter werkt dan DMR.