Teamspeak

ts3logo

Teamspeak is de andere manier naast Free Radio Network om te communiceren zonder licentie.

bannerdig3

DLZA_logo_klein

Ook is het mogelijk om via de DLZA server een cursus te volgen voor het halen van de licentie voor radiozendamateur, en dat allemaal voor de prijs van 10 Euro, waar vindt je dat nog aan de dag van vandaag.
Daar heb ik dusbij de DLZA de cursus gevolgd, en ben er nog steeds goed over te spreken. Op een leuke manier wordt de lesstof behandeld, en ook zijn er docenten die je kunnen bijstaan bij problemen.
Deze cursus kun je online volgen als je eenmaal deelnemer bij de Delta-India-Golf groep bent en daar dus een DIG callsign hebt gekregen. De cursus loopt via de DLZA, de digitale leeromgeving zend amateurs, een studie platvorm op de Teamspeak server. De leerstof is geheel on line beschikbaar en je wordt er begeleid door ervaren zendamateurs. Op die wijze is de kans groot om voor je examen te kunnen slagen. De cursus vangt meestal aan begin april en begin oktober. Per jaar zijn er meerdere mogelijkheden om examen te doen op verschillende plaatsen in Nederland. Wil je ook meer informatie over Teamspeak, over de Delta-India-Golf groep of over de cursusmogelijkheden voor zendamateurs, spreek dan een van de deelnemers aan op de groep Zuid Limburg. Zij zullen je ongetwijfeld verder kunnen helpen met je vragen. Ook op de website van de Delta-India -Golf groep kun je natuurlijk alle info vinden.

Op Teamspeak 3 kan je bij verschillende servers aanmelden, en wereldwijde contacten leggen.

Op verschillende gespreksgroepen wordt de audio doorgeschakeld van scheepvaart , politie en brandweer uit de States.
Ook kan je er de verschillende rondes beluisteren van gelicentieerde radioamateurs en de diverse 27 Mhz groepen.